Politechnika Bydgoska im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich - Central Authentication SystemYou are not logged in | log in
Study programmes > All studies > Food Technology and Human Nutrition > Food technology and human nutrition

Food technology and human nutrition (SP-TZC-19-P)

(in Polish: Technologia żywności i żywienie człowieka - studia stacjonarne pierwszego stopnia, profil praktyczny)
first cycle
full-time studies, 3,5 year
Language: Polish language

Opis

Profil praktyczny studiów da Ci szansę poznania aspektów zawodu technologa żywności. 3,5-letni okres kształcenia uwzględnia 12-tygodniową praktykę w zakładach przetwórstwa żywności, laboratoriach kontroli jakości (np. PIH, SANEPID, itp.), w zakładach zbiorowego żywienia. Pozostałe informacje znajdziesz pod adresem.

Szczegółowy terminarz rekrutacji

Szczegółowe informacjie dostępne pod adresem.

Opłata rekrutacyjna

Opłata rekrutacyjna wynosi 85 zł.

Kontakt/Pomoc/FAQ

Szczegółowe informacjie dostępne pod adresem.

Specjalność

  1. inżynieria żywności
  2. żywienie człowieka z elementami dietetyki

Rekrutacja cudzoziemców

Informacji odnośnie rekrutacji cudzoziemców na studia wyższe na Politechnice Bydgoskiej udziela pracownik Działu Współpracy Międzynarodowej. Pytania prosimy kierować na adres: cis@pbs.edu.pl

Qualification awarded:

(in Polish) Dyplom inżyniera, kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka

Access to further studies:

qualification to apply for admission to complementary master’s degree studies and to post-graduate studies

Professional status:

not applicable

Teaching standards

learning outcomes in terms of knowledge, skills and social competencies, as defined for a given field and cycle of study, specified in UTP Senate Resolution No 19/428 of 22nd May 2019, as amended, accessible at PBŚ Public Information Bulletin.

Admission procedures:

Visit the following page for details on admission procedures: https://rekrutacja.pbs.edu.pl/