Kierunki studiów
> Lista jednostek dydaktycznych
> Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej
> Prowadzone przedmioty
Przedmioty prowadzone przez
Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej
Skorzystaj z wyszukiwarki przedmiotów!
- Absolwent w środowisku 02-TC-1046-SD3
- Adsorption processes in chemical technology 02-TC-EMS-APICT-SD3
- Analityka środków powierzchniowo-czynnych 02-ACS-ASPC-SP6
- Analityka środków powierzchniowo-czynnych 02-ACS-AS-ASPC-SP6
- Analityka zanieczyszczeń środowiska 02-ACS-AS-AZS-SP6
- Analiza gazów i procesy ich oczyszczania 02-TC-AC-1096-SD3
- Analiza i ocena jakości żywności 02-TZC-IZ-AOJZ-SP3
- Analiza i unieszkodliwianie ścieków 02-ACS-AS-AUS-SP7
- Analiza instrumentalna 02-ACS-AI-SP4
- Analiza instrumentalna 02-TC-TPC-AI-SD2
- Analiza kąpieli galwanicznych i właściwości powłok 02-ACS-AS-AKGWP-SP6
- Analiza materiałów polimerowych 02-TC-AC-1095-SD2
- Analiza minerałów 02-ACS-AS-AM-SP6
- Analiza minerałów 02-ACS-AS-AM-SP7
- Analiza odpadów przemysłowych 02-ACS-AS-AOP-SP5
- Analiza odpadów przemysłowych i komunalnych 02-TC-AC-AOPK-SD3
- Analiza odpadów przemysłowych i komunalnych 02-TC-AC-1099-SD3
- Analiza odpadów przemysłowych i komunalnych 02-TCZ-1099-ND2
- Analiza polimerów wodorozpuszczalnych 02-ACS-AZ-APW-SP7
- Analiza powietrza atmosferycznego 02-ACS-AS-APA-SP5
- Analiza rodzaju żywic lakierowych i właściwości powłok 02-ACS-AS-ARZWP-SP6
- Analiza środków powierzchniowo-czynnych 02-TC-AC-ASPC-SD3
- Analiza środków powierzchniowo-czynnych 02-TC-AC-ASPC-SD2
- Analiza środków powierzchniowo-czynnych 02-TC-AC-1101-SD3
- Analiza związków antyżywieniowych i toksycznych żywności 02-TC-AC-AZATZ-SD2
- Analiza związków antyżywieniowych i toksycznych żywności 02-TC-AC-AZATZ-SD3
- Analiza związków antyżywieniowych i toksycznych żywności 02-TC-AC-1092-SD2
- Analytical chemistry 02-TC-EMS-AC-SP4
- Angielska terminologia techniczna 02-TC-1036-SD1
- Automatyczne systemy analizy żywności 02-TCZ-3228-ND1
- Barwniki naturalne i sztuczne 02-TCZ-3393-ND2
- Basics of molecular thermodynamics 02-TC-EMS-BOMT-SP3
- Bezpieczeństwo i higiena oraz ergonomia pracy 04-TZC-IZ-BHEP-SP1
- Bezpieczeństwo produkcji żywności, systemy jakości 02-TZC-IZ-BPZSJ-SP5
- Białka aktywne 02-TCZ-3201-ND1
- Biologiczne i chemiczne procesy degradacji materiałów 02-TC-BP-1068-SD2
- Biopolimery i ich zastosowanie 02-TC-BP-1076-SD2
- Biotechnologiczne metody zagospodarowania odpadów przemysłowych 02-TC-BP-1081-SD3
- Chemia 03-IOZ-0074-SP1
- Chemia 03-MBM-0074-NP1
- Chemia 03-MBM-0074-SP1
- Chemia 02-TZC-IZ-CHN-SP1
- Chemia analityczna 02-TZC-IZ-CAN-SP2
- Chemia analityczna 02-TZR-CHEMA-SP2
- Chemia analityczna 02-ACS-1150-NP2
- Chemia bioorganiczna 02-TCZ-1069-ND1
- Chemia bioorganiczna 02-TC-BP-1069-SD2
- Chemia fizyczna 02-TZC-IZ-CFIZ-SP5
- Chemia i technologia barwników 02-TC-TPC-CTB-SP6
- Chemia i technologia wybranych leków 02-TC-TPC-CTWL-SP6
- Chemia i technologia wybranych leków 02-TC-BP-CTWL-SP6
- Chemia nieorganiczna 02-TZC-IZ-CNIE-SP1
- Chemia ogólna i nieorganiczna 02-ACS-1243-NP1
- Chemia ogólna i nieorganiczna 02-ACS-1243-NP2
- Chemia ogólna i nieorganiczna 02-TC-1243-NP1
- Chemia ogólna i nieorganiczna 02-TC-1243-NP2
- Chemia organiczna 02-ACS-CHO-SP3
- Chemia organiczna 02-TZC-IZ-CORG-SP2
- Chemia środków spożywczych 02-TC-TPC-CSS-SP6
- Chemical engineering 02-TC-EMS-CE-SP4
- Chemical reaction engineering 02-ERAS-CRE-SP1
- Chemical reaction engineering 02-TC-EMS-CRE-SP1
- Chemical reaction engineering II 02-TC-EMS-CRE-SP6
- Chemical reactors engineering II degree 06-ZO-HZP-EMS-CR-SP5
- Chemistry of bioactive natural compounds (Właściwości chemiczne naturalnych związków bioaktywnych) 02-TCZ-3263-ND1
- Chromatograficzne metody analizy 02-TC-AC-CMA-SD3
- Chromatograficzne metody analizy 02-TCZ-1097-ND1
- Chromatograficzne metody analizy 02-TC-AC-1097-SD3
- Devices for Water and Wastewater Treatment 01-IS-EMS-DWWT-SP6
- Dietoterapia i dietoprofilaktyka chorób żywieniowo-zależnych 02-TCZ-3239-ND2
- Ekologia 04-TZC-IZ-EKO-SP1
- Ekologiczne i etyczne problemy w produkcji chemicznej 02-ACS-1747-NP1
- Ekologiczne i etyczne problemy w produkcji chemicznej 02-TC-1747-NP1
- Ekonomia 04-TZC-IZ-EK-SP1
- Elementy biotechnologii 02-TC-BP-EB-SP6
- Elementy elektrotechniki i elektroniki 03-TC-EEE-SP1
- Enzymatyczne przetwarzanie żywności 02-TZC-IZ-EPZ-SP6
- Ergonomia, bezpieczeństwo i higiena pracy 02-ACS-0777-NP1
- Ergonomia, bezpieczeństwo i higiena pracy 02-TC-0777-NP1
- Filozofia 02-ACS-0015-NP1
- Fizyka 07-TR-FIZYK-NP3
- Fizyka 02-ACS-0073-NP1
- Fizyka 02-ACS-0073-NP2
- Fizyka 03-IOZ-0073-SP1
- Fizyka 03-MBM-0073-NP1
- Fizyka 03-MBM-0073-SP1
- Fizyka 03-MCH-0073-NP1
- Fizyka 03-MCH-0073-SP1
- Fizyka 03-TIL-0073-SP1
- Fizyka 02-TC-0073-NP2
- Fizyka materii żywej 03-IB-FMZ-SD2
- Fizyka z elementami biofizyki 03-IWM-2945-SP1
- Fizykochemia procesów i reakcji chemicznych 02-TC-1034-SD1
- Fizykochemiczne metody analizy w chemii środowiska 02-TC-AC-FMACS-SD2
- Fizykochemiczne metody badania związków 02-TC-NTM-FMBZ-SD2
- Fizykochemiczne metody badania związków 02-TC-1043-SD2
- Funkcjonalne związki chemiczne surowców naturalnych 02-TC-TPC-FZCSN-SD3
- General and inorganic chemistry 02-TC-EMS-GIC-SP4
- Gospodarka odpadami 02-TC-ISO-0229-SD2
- Grafika inżynierska 02-TC-TPC-GINZ-NP2