Kierunki studiów
> Lista jednostek dydaktycznych
> Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej
> Prowadzone przedmioty
Przedmioty prowadzone przez
Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej
Skorzystaj z wyszukiwarki przedmiotów!
- Absolwent na rynku pracy 06-ZO-0999-SD1
- Adsorption Processes in Chemical Technology 02-TC-EMS-APICT-SD3
- Analityka środków powierzchniowo - czynnych 02-ACS-AS-ASPC-SP6
- Analityka środków powierzchniowo-czynnych 02-ACS-ASPC-SP6
- Analityka zanieczyszczeń środowiska 02-ACS-AS-AZS-SP6
- Analiza i ocena jakości żywności 02-TZC-IZ-AOJZ-SP3
- Analiza i unieszkodliwianie ścieków 02-ACS-AS-AUS-SP7
- Analiza instrumentalna 02-ACS-AI-SP4
- Analiza instrumentalna 02-TC-TPC-AI-SD2
- Analiza kąpieli galwanicznych i właściwości powłok 02-ACS-AS-AKGWP-SP6
- Analiza minerałów 02-ACS-AS-AM-SP6
- Analiza minerałów 02-ACS-AS-AM-SP7
- Analiza odpadów przemysłowych 02-ACS-AS-AOP-SP5
- Analiza odpadów przemysłowych i komunalnych 02-TC-AC-AOPK-SD3
- Analiza polimerów wodorozpuszczalnych 02-ACS-AŻ-APW-SP7
- Analiza powietrza atmosferycznego 02-ACS-AS-APA-SP5
- Analiza rodzaju żywic lakierowych i właściwości powłok 02-ACS-AS-ARZWP-SP6
- Analiza środków powierzchniowo-czynnych 02-TC-AC-ASPC-SD3
- Analiza środków powierzchniowo-czynnych 02-TC-AC-ASPC-SD2
- Analiza związków antyżywieniowych i toksycznych żywności 02-TC-AC-AZATZ-SD2
- Analiza związków antyżywieniowych i toksycznych żywności 02-TC-AC-AZATZ-SD3
- Analytical Chemistry 02-TC-EMS-AC-SP4
- Basic of molecular thermodynamics 02-TC-EMS-BOMT-SP3
- Bezpieczeństwo i higiena oraz ergonomia pracy 04-TZC-IZ-BHEP-SP1
- Bezpieczeństwo produkcji żywności, systemy jakości 02-TZC-IZ-BPZSJ-SP5
- Chemia 02-TZC-IŻ-CHN-SP1
- Chemia analityczna 02-TZC-IZ-CAN-SP2
- Chemia analityczna 02-TZR-CHEMA-SP2
- Chemia fizyczna 02-TZC-IZ-CFIZ-SP5
- Chemia i technologia barwników 02-TC-TPC-CTB-SP6
- Chemia i technologia wybranych leków 02-TC-TPC-CTWL-SP6
- Chemia i technologia wybranych leków 02-TC-BP-CTWL-SP6
- Chemia nieorganiczna 02-TZC-IZ-CNIE-SP1
- Chemia organiczna 02-ACS-CHO-SP3
- Chemia organiczna 02-TZC-IZ-CORG-SP2
- Chemia środków spożywczych 02-TC-TPC-CSS-SP6
- Chemical Engineering 02-TC-EMS-CE-SP4
- Chemical reaction engineering 02-ERAS-CRE-SP1
- Chemical reaction engineering 02-TC-EMS-CRE-SP1
- Chemical Reaction Engineering II 02-TC-EMS-CRE-SP6
- Chemical reactors engineering II degree 06-ZO-HZP-EMS-CR-SP5
- Chromatograficzne metody analizy 02-TC-AC-CMA-SD3
- Devices for Water and Wastewater Treatment 01-IS-EMS-DWWT-SP6
- Ekologia 04-TZC-IZ-EKO-SP1
- Ekonomia 04-TZC-IZ-EK-SP1
- Elementy biotechnologii 02-TC-BP-EB-SP6
- Elementy elektrotechniki i elektroniki 03-TC-EEE-SP1
- Enzymatyczne przetwarzanie żywności 02-TZC-IZ-EPZ-SP6
- Fizykochemiczne metody analizy w chemii środowiska 02-TC-AC-FMACS-SD2
- Fizykochemiczne metody badania związków 02-TC-NTM-FMBZ-SD2
- Funkcjonalne związki chemiczne surowców naturalnych 02-TC-TPC-FZCSN-SD3
- General and Inorganic Chemistry 02-TC-EMS-GIC-SP4
- Grafika inżynierska 02-TC-TPC-GINZ-NP2
- Grafika inżynierska 02-TZC-IZ-GINZ-SP4
- Heat transfer 02-TC-EMS-HT-SP3
- Higiena i toksykologia żywności 02-TZC-IZ-HTZ-SP4
- Higieniczna ocena tworzyw polimerowych 02-ACS-AZ-HOTP-SP6
- Ilościowa chemia analityczna 02-ACS-ICHA-SP3
- Informatyka chemiczna 02-TC-TPC-INFCH-SP6
- Inorganic Chemistry 02-TC-EMS-IC-SP1
- Inżynieria chemiczna i procesowa 02-ACS-ICH-SP4
- Inżynieria procesowa 02-TZC-IZ-INZP-SP3
- Język obcy 02-ACS-JO-SP3
- Język obcy 02-ACS-JO-SP4
- Język obcy 02-ACS-JO-SP5
- Język obcy 02-TC-JEO-SP3
- Język obcy 02-TC-JEO-SP4
- Język obcy 02-TZC-JOE-SP3
- Język obcy 02-TZC-JOE-SP5
- Komputerowo wspomagane metody w analityce 02-ACS-KWM-SP4
- Komputerowo wspomagane metody w badaniach fizykochemicznych powierzchni 02-TC-NTM-KWMBF-SD3
- Maszynoznawstwo przetwórstwa spożywczego 02-TZC-IZ-MPS-SP4
- Matematical modeling in chemical engineering 02-ERAS-MMICE-SP1
- Materials of High Purity and Special Application 02-TC-EMS-MHPSA-SP4
- Materiałoznawstwo chemiczne i korozja 02-ACS-MCH-SP4
- Materiały i sposoby zabezpieczeń chemoodpornych 02-TC-NTM-MSZC-SD2
- Metodologia analizy on-line 02-TC-AC-MAO-SD2
- Metody analizy barwników roślinnych 02-ACS-AZ-MABR-SP7
- Metody badań właściwości polimerów 02-TC-TPC-MBWP-SP6
- Metody chromatograficzne i spektrograficzne analizy substancji lotnych 02-TZC-IZ-MCSAL-SP5
- Metody enzymatyczne w analityce spożywczej i chemicznej 02-ACS-MENZ-SP4
- Metody oznaczania związków nieorganicznych 02-ACS-MOZN-SP2
- Metody oznaczania związków nieorganicznych 02-ACS-MOZN-SP4
- Metody utrwalania żywności 02-ACS-AZ-MUZ-SP7
- Mixture Separation Processes 02-TC-EMS-MS-SP4
- Naturalne substancje antyżywieniowe i toksyczne 02-TZC-IZ-NSAT-SP7
- Naukowe podstawy sztuki kulinarnej 02-TZC-NPSK-SP6
- Nowoczesne instrumentalne metody analityczne 02-TC-AC-NIMA-SD2
- Nowoczesne techniki przetwórstwa polimerów 02-TC-TPC-NTPP-SD3
- Nutritional Chemistry 02-TC-EMS-NCH-SP1
- Ocena i kontrola jakości wyników analitycznych 02-TC-AC-OKJWA-SD2
- Ochrona środowiska w przemyśle spożywczym. Charakterystyka odpadów przemysłu spożywczego i ich zagospodarowania 02-TZC-IZ-OSCOPS-SP2
- Ochrona własności intelektualnej 02-ACS-OWI-SP3
- Ochrona własności intelektualnej 02-TC-OWI-SP3
- Ochrona własności intelektualnej 06-TZR-OWI-SP6
- Ochrona, monitoring i analiza środowiska 02-ACS-AS-OMAS-SP5
- Ogólna technologia żywności 02-TZC-IZ-OTZ-SP3
- Opracowanie nowych produktów żywnościowych 02-TZC-IZ-ONPZ-SP7
- Opracowywanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów 02-TC-NTM-OWNRNP-SD2
- Organic Chemistry 02-TC-EMS-OC-SP4