Politechnika Bydgoska im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
Kierunki studiów > Wszystkie studia > Analityka chemiczna i spożywcza > Analityka chemiczna i spożywcza - studia stacjonarne pierwszego stopnia

Analityka chemiczna i spożywcza - studia stacjonarne pierwszego stopnia (SP-ACS-19)

studia pierwszego stopnia (inżynierskie)
studia stacjonarne, 3,5 - letnie
Język: język polski

Opis

Na studiach poznasz najnowsze trendy we współczesnej analityce w zakresie stosowania metod i procedur badawczych. W praktyce zapoznasz się z nowoczesnymi technikami analitycznymi, zagadnieniami pobierania, transportu i przygotowania próbek do badań. Zdobędziesz wiedzę na temat walidacji i kalibracji urządzeń pomiarowych, kontroli procesów on-line, organizacji i pracy laboratorium spełniającego wymogi dobrych praktyk laboratoryjnych. Pozostałe informacje znajdziesz pod adresem.

Szczegółowy terminarz rekrutacji

Szczegółowe informacje dostępne pod adresem.

Opłata rekrutacyjna

Opłata rekrutacyjna wynosi 85 zł.

Kontakt/Pomoc/FAQ

Szczegółowe informacje dostępne pod adresem.

Specjalności

  1. analityka środowiska
  2. analityka żywności

Rekrutacja cudzoziemców

Informacji odnośnie rekrutacji cudzoziemców na studia wyższe na Politechnice Bydgoskiej udziela pracownik Działu Współpracy Międzynarodowej. Pytania prosimy kierować na adres: cis@pbs.edu.pl

Przyznawane kwalifikacje:

Dyplom inżyniera, kierunku Analityka Chemiczna i Spożywcza

Dalsze studia:

możliwość ubiegania się o przyjęcie na studia drugiego stopnia, studia podyplomowe

Uprawnienia zawodowe:

nie dotyczy

Standardy nauczania

efekty uczenia się w zakresie wiedzy, umiejętności oraz kompetencji społecznych, zdefiniowane dla danego kierunku oraz poziomu kształcenia, określone Uchwałą nr 19/428 Senatu UTP z dnia 22 maja 2019 r. z późn. zm. dostępne w Biuletynie Informacji Publicznej PBŚ.

Kwalifikacja:

Ze szczegółowymi kryteriami kwalifikacji można zapoznać się na stronie: https://rekrutacja.pbs.edu.pl/