Kierunki studiów
> Wszystkie studia
> Technologia żywności i żywienie człowieka
> Technologia żywności i żywienie człowieka - studia stacjonarne pierwszego stopnia
Technologia żywności i żywienie człowieka - studia stacjonarne pierwszego stopnia (SP-TZC-12) | |
studia pierwszego stopnia (inżynierskie) studia stacjonarne, 3,5 - letnie Język: język polski | Spis treści: Opis ogólny
Brak opisu dla tego programu.
|
Przyznawane kwalifikacje:
Dyplom inżyniera, kierunku technologia żywności i żywienie człowieka
Dalsze studia:
możliwość ubiegania się o przyjęcie na studia drugiego stopnia, studia podyplomowe
Standardy nauczania
stanowią opis efektów kształcenia zgodnych z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 2 listopada 2011 r. w sprawie: Krajowych Ram Kwalifikacji dla Szkolnictwa Wyższego. Efekty kształcenia stanowiące zasób wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych uzyskanych w procesie kształcenia przez osobę uczącą się dla kierunku studiów zostały określone Uchwałą nr 3/347 Senatu UTP w Bydgoszczy z dnia 28.03.2012 r. (dostępne na stronie internetowej www.wtiich.utp.edu.pl oraz www.utp.edu.pl - zakładka efekty kształcenia).
Kwalifikacja:
Ze szczegółowymi kryteriami kwalifikacji można zapoznać się na stronie:
https://rekrutacja.pbs.edu.pl/