Technologia żywności i żywienie człowieka - studia stacjonarne pierwszego stopnia (SP-TZR-12) | |
studia pierwszego stopnia (inżynierskie) studia stacjonarne, 3,5 - letnie Język: język polski | Spis treści: Opis ogólnyOpis Na początek przedmioty humanistyczne, wybrany język obcy, podstawy technologii informacyjnej. W skład treści przedmiotów kierunkowych wchodzą zagadnienia związane z wykorzystaniem surowców do produkcji żywności, z metodami jej utrwalania, przemianami zachodzącymi w składnikach żywności podczas procesów produkcyjnych i przechowywania, z bezpieczeństwem żywności, racjonalnym żywieniem człowieka, jak również z funkcjonowaniem i eksploatacją maszyn, projektowaniem technologicznym zakładów przemysłu spożywczego oraz stosowaniem zasad ekonomii, organizacji i zarządzania w przemyśle żywnościowym oraz z zasadami rachunkowości. Odbędziesz także interesujące praktyki zawodowe w kraju lub za granicą. Pozostałe informacje znajdziesz pod adresem. Szczegółowy terminarz rekrutacji Szczegółowe informacjie dostępne pod adresem. Opłata rekrutacyjna Opłata rekrutacyjna wynosi 85 zł. Kontakt/Pomoc/FAQ Szczegółowe informacjie dostępne pod adresem. Specjalności
Rekrutacja cudzoziemców Informacji odnośnie rekrutacji cudzoziemców na studia wyższe w UTP udzielają pracownicy Działu Współpracy Międzynarodowej Al. prof. S. Kaliskiego 7, 85-796 Bydgoszcz, bud. RCI/parter p. C2; tel: 52374 92 78 od poniedziałku do piątku w godzinach: 8:00-14:00; marta.szumanska@utp.edu.pl |
Przyznawane kwalifikacje:
Dalsze studia:
Standardy nauczania
stanowią opis efektów kształcenia zgodnych z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 2 listopada 2011 r. w sprawie: Krajowych Ram Kwalifikacji dla Szkolnictwa Wyższego. Efekty kształcenia stanowiące zasób wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych uzyskanych w procesie kształcenia przez osobę uczącą się dla kierunku studiów zostały określone Uchwałą nr 2/347 Senatu UTP w Bydgoszczy z dnia 28 marca 2012 r. (dostępne na stronie internetowej www.wrib.utp.edu.pl oraz www.utp.edu.pl - zakładka efekty kształcenia).