Politechnika Bydgoska im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
Kierunki studiów > Wszystkie studia > Technologia żywności i żywienie człowieka > Technologia żywności i żywienie człowieka - studia stacjonarne pierwszego stopnia

Technologia żywności i żywienie człowieka - studia stacjonarne pierwszego stopnia (SP-TZC-12)

studia pierwszego stopnia (inżynierskie)
studia stacjonarne, 3,5 - letnie
Język: język polski
Brak opisu dla tego programu.

Przyznawane kwalifikacje:

Dyplom inżyniera, kierunku technologia żywności i żywienie człowieka

Dalsze studia:

możliwość ubiegania się o przyjęcie na studia drugiego stopnia, studia podyplomowe

Standardy nauczania

stanowią opis efektów kształcenia zgodnych z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 2 listopada 2011 r. w sprawie: Krajowych Ram Kwalifikacji dla Szkolnictwa Wyższego. Efekty kształcenia stanowiące zasób wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych uzyskanych w procesie kształcenia przez osobę uczącą się dla kierunku studiów zostały określone Uchwałą nr 3/347 Senatu UTP w Bydgoszczy z dnia 28.03.2012 r. (dostępne na stronie internetowej www.wtiich.utp.edu.pl oraz www.utp.edu.pl - zakładka efekty kształcenia).

Kwalifikacja:

Ze szczegółowymi kryteriami kwalifikacji można zapoznać się na stronie: https://rekrutacja.pbs.edu.pl/