Politechnika Bydgoska im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
Kierunki studiów > Studia I stopnia > Technologia żywności i żywienie człowieka > Technologia żywności i żywienie człowieka - studia stacjonarne pierwszego stopnia, profil praktyczny

Technologia żywności i żywienie człowieka - studia stacjonarne pierwszego stopnia, profil praktyczny (SP-TZC-19-P)

studia pierwszego stopnia (inżynierskie)
studia stacjonarne, 3,5 - letnie
Język: język polski

Opis

Profil praktyczny studiów da Ci szansę poznania aspektów zawodu technologa żywności. 3,5-letni okres kształcenia uwzględnia 12-tygodniową praktykę w zakładach przetwórstwa żywności, laboratoriach kontroli jakości (np. PIH, SANEPID, itp.), w zakładach zbiorowego żywienia. Pozostałe informacje znajdziesz pod adresem.

Szczegółowy terminarz rekrutacji

Szczegółowe informacjie dostępne pod adresem.

Opłata rekrutacyjna

Opłata rekrutacyjna wynosi 85 zł.

Kontakt/Pomoc/FAQ

Szczegółowe informacjie dostępne pod adresem.

Specjalność

  1. inżynieria żywności
  2. żywienie człowieka z elementami dietetyki

Rekrutacja cudzoziemców

Informacji odnośnie rekrutacji cudzoziemców na studia wyższe na Politechnice Bydgoskiej udziela pracownik Działu Współpracy Międzynarodowej. Pytania prosimy kierować na adres: cis@pbs.edu.pl

Przyznawane kwalifikacje:

Dyplom inżyniera, kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka

Dalsze studia:

możliwość ubiegania się o przyjęcie na studia drugiego stopnia, studia podyplomowe

Uprawnienia zawodowe:

nie dotyczy

Standardy nauczania

efekty uczenia się w zakresie wiedzy, umiejętności oraz kompetencji społecznych, zdefiniowane dla danego kierunku oraz poziomu kształcenia, określone Uchwałą nr 19/428 Senatu UTP z dnia 22 maja 2019 r. z późn. zm. dostępne w Biuletynie Informacji Publicznej PBŚ.

Kwalifikacja:

Ze szczegółowymi kryteriami kwalifikacji można zapoznać się na stronie: https://rekrutacja.pbs.edu.pl/