Kierunki studiów
> Lista jednostek dydaktycznych
> Zakład Technologii i Inżynierii Przemysłu Spożywczego
> Prowadzone przedmioty
Przedmioty prowadzone przez
Zakład Technologii i Inżynierii Przemysłu Spożywczego
Skorzystaj z wyszukiwarki przedmiotów!
- Absolwent na rynku pracy 06-ZO-0999-ND1
- Aparatura gastronomiczna 02-TZC-TZZZCD-AG-SP6
- Bezpieczeństwo a wartość odżywcza żywności 02-TZC-TZZZCD-WZ-SP6
- Bezpieczeństwo i systemy zarządzania jakością w przemyśle farmaceutycznym 02-IF-BISZJWPF-SP5
- Bezpieczeństwo produkcji żywności, systemy jakości 02-TZC-BPZSJ-SP6
- Białka aktywne 02-TCZ-3201-SD1
- Biochemia z elementami chemii 17-LEK-3064-SM1
- Bromatologia 02-IF-BROM-SP6
- Chemia 02-MBM-CHEMI-SP1
- Chemia 03-MBM-CHEM-NP1
- Chemia 03-IOZ-CHE-SP2
- Chemia 03-PTS-CHEM-SP1
- Chemia 03-IB-CH-SP2
- Chemia 03-MBM-CH-SP2
- Chemia 03-MCH-CH-SP2
- Chemia 03-PTS-CH-SP2
- Chemia 03-WIM-CH-SP1
- Chemia i technologia żywności 02-ACS-AZ-CTZ-NP6
- Chemia środków spożywczych 02-TC-TPC-CSS-SP7
- Chemia żywności 02-TZR-CHEMZ-SP2
- Chemia żywności 02-TZC-CZYW-SP3
- Chemia żywności 02-ACS-AZ-CZ-SP5
- Chemistry of bioactive natural compounds (Właściwości chemiczne naturalnych związków bioaktywnych) 02-TCZ-3263-SD1
- Chemistry of food and nutrition 02-EMS-CHOFN-SP2
- Developing and placing on the market new products 02-TC-EMS-DPMNP-SP5
- Dietoterapia 02-IF-DIET-SP4
- Dietoterapia 02-TZC-TZZZCD-DI-SP7
- Dietoterapia i dietoprofilaktyka chorób żywieniowo-zależnych 02-TCZ-3239-SD1
- Dodatki funkcjonalne do żywności 02-TZC-DFDZ-SP4
- Dodatki prozdrowotne w żywności z elementami kosmetologii 02-TZC-IZ-DPZEK-SP7
- Edukacja żywieniowa 02-TZR-EZ-SD2
- Fizykochemia emulsji 02-TC-CTK-FE-SP7
- Food product development 02-EMS-FPD-SP2
- Funkcjonalne związki chemiczne surowców naturalnych 02-TC-TPC-2834-ND2
- Grafika inżynierska 02-IM-IMP-GI-SP1
- Grafika inżynierska 02-TC-GINZ-SP1
- Grafika inżynierska 02-TZR-GRAFI-SP3
- Grafika inżynierska 02-TZC-GINZ-SP1
- Immunologia 02-IF-IMM-SP7
- Informatyka chemiczna 02-TC-BP-INFCH-SP5
- Informatyka inżynierska 02-IM-IMP-II-SP1
- Informatyka inżynierska 02-IM-IMP-II-SP2
- Informatyka inżynierska 02-TZC-IZ-IINZ-SP6
- Informatyka inżynierska 02-TZC-IZ-IINZ-SP2
- Informatyka inżynierska 02-TZC-IINZ-SP1
- Informatyka inżynierska 02-IF-IINZ-SP2
- Innowacyjne metody prototypownia w inżynierii farmaceutycznej 02-IF-IMPWIF-SP6
- Język obcy specjalistyczny w technologii żywności 02-TZC-JOSTZ-SP5
- Komputerowe wspomaganie prac inżynierskich 02-IM-IMP-KWPI-SP7
- Komputerowe wspomaganie prac inżynierskich 02-IM-IMP-KWPI-SP5
- Kontrola i analiza w łańcuchu produkcyjnym 02-TCZ-3394-SD1
- Kontrola procesowa w produkcji materiałów 02-IM-IMP-KPDM-SP4
- Kosmetologia i farmakologia skóry 02-TC-CTK-KFS-SP7
- Kreowanie wizerunku 06-ZO-KW-SP1
- Kreowanie wizerunku 06-ZFP-0386-SP1
- Kreowanie wizerunku 06-ZO-0386-NP1
- Kreowanie wizerunku i grafika prezentacji 06-ZF-ZWT-KWiGP-SP7
- Maszynoznawstwo 02-IM-IMP-MASZ-SP5
- Maszynoznawstwo i aparatura przemysłu chemicznego 02-TC-MAPC-SP5
- Maszynoznawstwo i aparatura przemysłu chemicznego 02-TC-TPC-MAPC-NP3
- Maszynoznawstwo i aparatura przemysłu chemicznego: 1. Projekt zbiornika do przechowywania cieczy 02-TC-MAPS-PZDPC-SP5
- Maszynoznawstwo i aparatura przemysłu farmaceutycznego 02-IF-MIAPF-SP5
- Maszynoznawstwo i aparatura przemysłu farmaceutycznego 1. Projekt zbiornika cieczy 02-IF-MIAPF-PZC-SP5
- Maszynoznawstwo przetwórstwa spożywczego 02-TZR-MPS-SP2
- Maszynoznawstwo przetwórstwa spożywczego 02-TZC-MPS-SP6
- Maszyny i urządzenia specjalistyczne 02-TZR-MUS-SD2
- Maszyny i urządzenia specjalistyczne przemysłu spożywczego 02-TZR-MUSPS-SD2
- Materiały pochodzenia naturalnego 02-IM-IMP-MPN-SP3
- Materiały wysokiej czystości i specjalnego przeznaczenia 02-IM-IMP-MWCSP-SP7
- Materiały wysokiej czystości i specjalnego przeznaczenia 02-TC-MWCSP-SP4
- Mechanika i wytrzymałość 02-TC-TPC-MW-SP7
- Metodologia oceny żywienia 02-TZC-IZ-MOZ-SP6
- Metodologia oceny żywienia 02-TZC-TZZZCD-MO-SP5
- Metody utrwalania żywności 02-ACS-AZ-MUZ-SP6
- Moduł: 2. Substancje pomocnicze stosowane w przemyśle farmaceutycznym 02-IF-SPSPF-SP3
- Modyfikatory produktów spożywczych 02-TCZ-3207-SD1
- Nowoczesne materiały i opakowania polimerowe do żywności 02-TCZ-3208-SD1
- Nowoczesne metody pomiarów i kontroli w przemyśle spożywczym 02-TZC-IZ-NMPKS-SP7
- Ocena sensoryczna żywności 02-TZC-OSZ-SP5
- Ocena stanu odżywienia i planowanie diety 02-TCZ-3240-SD1
- Ochrona własności intelektualnej 02-IM-IMP-OWI-SP7
- Ochrona własności intelektualnej 02-TC-OWI-SP2
- Ochrona własności intelektualnej 02-TZC-OWI-SP4
- Ochrona własności intelektualnej 02-IF-OWI-SP4
- Ochrona własności intelektualnej 02-IF-OWI-SP2
- Ochrona własności intelektualnej 02-TC-TPC-OWI-NP1
- Ochrona własności intelektualnej 02-WTC-0006-SP2
- Ogólna technologia żywności 02-TZC-OTZ-SP2
- Opracowanie nowych produktów żywnościowych 02-TZC-ONPZ-SP6
- Opracowywanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów 02-TC-NTM-OWNRNP-SD3
- Pakowanie i znakowanie produktów żywnościowych 02-IW-PZPZ-SP5
- Podstawy analizy sensorycznej 02-ACS-AZ-PAS-SP6
- Podstawy anatomii i fizjologii człowieka 02-TZC-TZZZCD-PA-SP5
- Podstawy anatomii i fizjologii człowieka 02-IF-PAIFC-SP3
- Podstawy dietetyki 02-TZC-TZZZCD-PD-SP6
- Podstawy komputerowego wspomagania projektowania CAD 02-IM-IMP-PCAD-SP3
- Podstawy komputerowej nauki o materiałach z komputerowym wspomaganiem projektowania materiałowego CAMD 02-IM-IMP-PCAMD-SP3
- Podstawy projektowania linii technologicznych 02-BIO-BS-PPLT-SP7
- Podstawy technologii żywności 02-ACS-AZ-PTZ-SP5
- Podstawy toksykologii 02-IF-PT-SP3